Koolstoffilters horeca

Een koolstoffilter speelt een cruciale rol binnen de horeca en industriële keukens. Binnen een grootkeuken of restaurant is het absorberen van roetdeeltjes, vetten en vervuilde lucht belangrijk. Deze filters bieden het aanzienlijke voordeel dat ze direct op de ventilator aangesloten kunnen worden via een luchtslang. Dit maakt ze bijzonder efficiënt en gebruiksvriendelijk. Als de koolstoffilter binnen de horeca ruimte of keuken verzadigd is, kan het snel en eenvoudig worden vervangen voor een nieuwe koolstoffilter van hoge kwaliteit. Lees meer…

Koolstofpatronen horeca

Een koolstofpatroon is een essentieel onderdeel voor het creëren van een schone en gezonde werkomgeving binnen de horeca. Ze spelen een sleutelrol in het verwijderen van hinderlijke geuren en schadelijke gassen. Zeker in grootkeukens en industriële keukens waar koken vaak gepaard gaat met de vrijgave van dampen, rook en gassen. Koolstofpatronen zijn speciaal ontworpen voor gebruik binnen horeca geurfilterkasten. Lees meer…

Paneelfilters horeca

Paneelfilter voor de horeca bestellen? Wij voorzien u van het grootste aanbod van premium kwaliteit paneelfilters of cassettefilters voor grootkeukens, industriële keukens en de horeca. Cassettefilters of paneelfilters voor de horeca zijn hoogwaardige luchtfilters. Deze worden voornamelijk gebruikt om stofdeeltjes uit de lucht te filteren. Daardoor zijn ze een essentieel onderdeel van luchtbehandeling- of geurfilterkasten in horecagelegenheden en keukens. Lees meer…

Zakkenfilters horeca

Betrouwbare en efficiënte zakkenfilters voor uw horeca onderneming? De filters uit ons assortiment zijn ontwikkeld om te voldoen aan de hoogste filterklassen. Daardoor bent u binnen uw horeca keuken of gastenruimte niet alleen zeker van zuivere lucht, maar ook van een gezondere en veiligere werkomgeving voor uw personeel en voor uw gasten. Ons assortiment bevat zakkenfilters voor de horeca in diverse filterklassen en afmetingen. Lees meer…

Actieve kool

Actiefkool wordt geproduceerd door een thermisch proces waarbij de gassen en onzuiverheden worden verwijderd. Het doel van actiefkool is om gassen aan zich te binden. Eigenschappen van koolstof zijn: een zeer groot filteroppervlak door een fijne microstructuur en extreem veel poriën. Deze inwendige oppervlakken variëren van 500 tot 2000 m2/g. Des te hoger dit getal des te hoger de absorptiecapaciteit. Actiefkool met steenkool als basis geeft de hoogste kwaliteit actiefkool en is daarmee duurder dan bruinkool of kool op basis van kokosnootschalen.

Actief kool is te verkrijgen in verschillende varianten. De meest gangbare typen zijn 3 of 4 mm. Dit type kool wordt veel toegepast in de door ons geproduceerde filterpatronen. Daarnaast heeft Carbonfilters ook een granulaat op basis van kokosnoot in het leveringsprogramma. Deze vorm is in diverse maatvoeringen verkrijgbaar, en zijn zeer geschikt voor het afvangen van gassen met een laag kookpunt.

Alle soorten koolstof kunnen worden geïmpregneerd met een diversiteit aan chemicaliën zoals KOH, NaOH, KI, KI/KOH, Fosfor, Sulfur en FE etc. voor het effectief zuiveren van lucht. Specifieke gassen zoals waterstofsulfide (H2S), zwaveldioxide (SO2), ammoniak (NH3), chloor (Cl), kwik (Hg) hebben speciaal geïmpregneerd medium nodig voor een optimaal rendement en een hoge efficiency.

Carbonfilters heeft een selectieprogramma waarbij wij snel het juiste filtermedium kan worden geselecteerd. Tevens kunnen wij onder opgave van de procescondities zoals debiet, type gas(sen), gasconcentratie en bedrijvigheid de standtijd opgeven van het koolfiltermedium.

Voor specifieke gassen heeft Carbonfilters altijd specifieke koolsoorten op voorraad die al dan niet geïmpregneerd zijn met chemische componenten voor een optimaal resultaat:

Type kool: CFK-A
Aromatische koolwaterstoffen; kookpunt >65°C

Benzine, olie, mineralen

Type kool: CFK-B
Zure gassen

Waterstofsulfide (H2S) , Zoutzuur (HCl),
zwaveldioxide (SO2), mierenzuur (CH2O2)

Type kool: CFK-E
Anorganische verbindingen

Chloor (Cl), blauwzuur (HCN), cyanide (CN)

Type kool: CFK-K
Aminen

Ammoniak (NH3), ammoniak verbindingen, aniline (NH2)

Type kool: CFK-Hg
Organische kwikverbindingen

Kwik (Hg), methylkwik, bromide
cf-medium-granulaat-kool.jpg

Type kool: CFK-AX
Aromatische koolwater stoffen; kookpunt <65°C

Aceton (C3H6O), chloroform (CHCl3), vinylbromide (C2H3Br)

Filterdoeken ventilatie

Synthetisch filterdoek op rol.
 
Toepassingen

 • Voorfiltratie voor ventilatie en airconditioning

 
Voordelen

 • Leverbaar op rol en op maat gesneden
 • Lage drukval over het filter
 • Volledig verbrandbaar

 
Eigenschappen

 • Medium: Synthetisch
 • Aanbevolen eindweerstand: 250Pa
 • Max. continue temperatuur: 110gr. Celsius
 • Max. relatieve luchtvochtigheid: 100%

Filterframes galva

Filterframe voor koolstofpatronen

CFF filterframes voor het plaatsen van filterpatronen.

Voor het optimaal monteren van de CFC filterpatronen produceert Carbonfilters een hele range aan filterframes. Middels een lasersnijder worden de gaten in het CFF filterframe gesneden. De filterframes zijn verkrijgbaar in gegalvaniseerd staal, RVS304 en RVS316. De frames zijn rondom voorzien van voorgeboorde gaten voor eenvoudige en snelle montage.

Standaard maatvoeringen voor het filterpatroon met een diameter van 145 mm:

 • CFF145 – 305×305×70 mm – 4 patronen
 • CFF145 – 305×610×70 mm – 8 patronen
 • CFF145 – 500×610×70 mm – 12 patronen
 • CFF145 – 610×610×70 mm – 16 patronen

Voor filterpatronen met een lengte van 600 mm adviseren wij altijd om het 305×305×075 mm filterraam toe te passen. Dit zorgt voor meer stevigheid en voorkomt doorhangen.

Standaard maatvoeringen voor ons type patroon met een diameter van 160 mm:

 • CFF160 – 305×610×40 mm – 5 patronen
 • CFF160 – 610×610×40 mm – 9 patronen

Filterframe voor zakkenfilter, compactfilter en paneelfilter

Montageramen voor paneelfilters, zakkenfilters en compactfilters.
 
Voordelen

 • Eenvoudig onderling te koppelen
 • Maakt snelle en lekkagevrije montage van filters mogelijk
 • Voorzien van afdichting

 
Eigenschappen

 • Kader in gegalvaniseerd staal of in RVS
 • Toepasbaar voor filters met een dikte van 25mm en filters met een dikte van 45-48mm

Filtermodules kunststof

Filtermodule CP12

De kunststof filtercassette is ontwikkeld om hinderlijke en schadelijke gassen in zware industriële omstandigheden uit de lucht te halen. De cassette en de speciaal geselecteerde chemische filters zorgen voor zeer zuivere lucht onder zware omstandigheden. De CFM12-75 module wordt dan ook veelvuldig toegepast voor de luchtreiniging in de industrie. Tijdens het productieproces kunnen schadelijke zure gassen vrij komen die gevoelige elektronische apparatuur aantasten. De inzet van dit type filter voorkomt corrosie op gevoelige elektronische componenten en waarborgt daarmee de continuïteit van het productieproces.

De filtermodule is vervaardigd uit robuust recyclebaar polystyreen kunststof en is toepasbaar in zeer agressieve luchtomgevingen. De module heeft een V-vorm en zorgt voor een lange contacttijd en een hoge efficiency. De maximale luchtsnelheid voor dit type filter is 1.27 m/s.

Dit type module is een retrofit van de Purafil PK12 en de Alphasorb AP12 en is dan ook voorzien van de speciale J-track sleuf voor een optimale afdichting.

Filtermodule CP18

De kunststof filtermodule is ontwikkeld om hinderlijke en schadelijke gassen in zowel de industrie als in commerciële toepassingen uit de lucht te halen. De filtercassette en de speciaal geselecteerde chemische filters zorgen voor zeer zuivere lucht. De CFM18 module wordt dan ook veelvuldig toegepast voor de luchtreiniging in lichte industriële toepassingen om te voorkomen dat zure gassen gevoelig elektronisch apparatuur aantasten en er voorzorgt dat het productieproces gewaarborgd is. Tevens wordt dit type module ook toegepast voor het filtreren van de lucht in archief en museum depots. De filtermodule is vervaardigd uit robuust recyclebaar polystyreen plastic en is toepasbaar in zeer agressieve luchtomgevingen. De module heeft een V-vorm en zorgt voor een lange contacttijd en een hoge efficiency. De maximale luchtsnelheid voor dit type filter is 2,54 m/s. Dit type module is een retrofit van de Purafil PK18 en de Alphasorb AP18 module en is dan ook voorzien van de speciale J-track sleuf voor optimale montage.

Metaalfilters horeca

Vlakfilter met vulling van metaalgaas, filterklasse ISO Coarse-30%.
 
Toepassingen

 • Vet- en olienevelfiltratie
 • Hittescherm indien geplaatst dicht bij warmtebatterijen
 • Druppelafscheider voor luchtbehandelingskasten
 • Voorfilter voor medium- en fijnfilters

 
Voordelen

 • Stevige constructie
 • Reinigbaar
 • Verkrijgbaar met met aftapgaten en handvaten

 
Eigenschappen

 • Medium: Gegalvaniseerd staal, RVS of aluminium
 • Kader: Gegalvaniseerd staal, RVS of aluminium
 • Aanbevolen eindweerstand: 250Pa
 • Max. continue temperatuur: 150 gr. Celsius
 • Max. relatieve luchtvochtigheid: 100%